Upravljanje tiskanja

Nadzor nad tiskanjem

Rešitve za upravljanje tiskanja.
Rešitve za oddaljeno upravljanje naprav.

MDS - Optimizacija tiskanja

Managed Document Services ali storitve upravljanja z dokumenti.

Produkcijski tisk

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je prihodnost.

Upravljanje z dokumenti

Digitalizacija poslovanja

Rešitve, ki pomagajo podjetjem, da so bolj agilna, prilagodljiva in učinkovita.

DMS

Sistemi za upravljanje z dokumenti omogočajo strukturirano hrambo podatkov.

IKT storitve

Varovanje podatkov

Najbolj učinkovita zaščita pred izgubo podatkov je varnostno kopiranje.

Virtualizacija

Izkoristite možnosti, ki jih ponujajo navidezna okolja.

Digitalna pisarna

Pisarna v oblaku in orodja za učinkovito skupinsko delo.

Tiskalniki

Kyocera

Laserski tiskalniki in multifunkcijske naprave.

Epson

Inkjet tiskalniki in multifunkcijske naprave.

CITIZEN

Termični tiskalniki in tiskalniki na termični transfer.

Strežniki NAS

Synology

Rešitve za hrambo in varovanje podatkov ter nadzorne sisteme.

MREŽNA OPREMA

Wi-Fi usmerjevalniki Synology

Ponudba ruterjev Synology za nemoten dostop do spleta.

Skenerji

Plustek

Poslovni skenerji v formatih A4 in A3 in prenosni skenerji.

CZUR

Knjižni skenerji - ni potrebno razdirati vezave.

Podpora uporabnikom

Poiščite odgovore, prenesite gonilnike ali preverite cene in garancijske pogoje.

Servis in tehnična podpora

Center za podporo uporabnikov, naročilo servisa in baza znanja.

Podpora Synology

Naročilo na servis in pomoč pri namestitvi naprave ali postavitvi sistema za varnostno kopiranje.

Prenosi

Dostop do cenikov, brošur, gonilnikov in drugih pomembnih dokumentov.

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji, ki veljajo za vse dobave in ponudbe podjetja.

Pooblaščeni servisi Kyocera

Seznam pooblaščenih serviserjev za naprave Kyocera v Sloveniji.

Prodajni partnerji Kyocera

Seznam pooblaščenih prodajalcev tiskalnikov in multifunkcijskih naprav Kyocera.

O podjetju Xenon forte

Predstavitev podjetja in osebna izkaznica.

Mediji o nas

Raziščite objave v medijih, kjer se pojavlja tudi Xenon forte.

Novice

Bodite na tekočem z našimi najnovejšimi novicami.

Študije primerov

Primeri dobre prakse iz naših programov.

Akcije

Naprave KYOCERA v akciji.

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Izjava OEEO

Izjava o vračilu OEEO in ustrezno odlaganje porabljenih tonerjev.

Zaposlitev

Preverite odprta delovna mesta.

01 548 48 00

Alca

 Sodelovanje, ki se je začelo v letu 2010, se uspešno nadaljuje vse do danes. Podjetji sta sodelovanje nadgradili z novim načinom, ki vključuje celovito storitev najema naprav z rešitvijo za tiskanje MyQ, vzdrževanje naprav in nabavo potrošnega materiala.

Zmanjšanje stroškov z optimizacijo flote in storitev

Alca Zagreb d.o.o. je zasebno podjetje, ustanovljeno leta 1990, ki opravlja prodajne, logistične in proizvodne storitve. Zaposluje več kot 1.200 ljudi in posluje z okoli milijardo kun (približno 133 milijonov evrov) letnih prihodkov.

Sedež podjetja Alca Zagreb d.o.o. je v Zagrebu, preko centralnega logističnega skladišča v Sveti Heleni in regionalnih skladišč pa po vsej Hrvaški distribuira potrošniško blago znanih svetovnih blagovnih znamk. Na Hrvaškem blago svojih partnerjev dostavljajo na več kot 30.000 prodajnih mest, od velikih supermarketov, hotelov, bolnišnic do kioskov na otokih.

Xenon forte z Alco sodeluje že od leta 2010, najprej kot dobavitelj naprav za tiskanje, v letu 2020 pa so uspešno sodelovanje nadgradili s celovito storitvijo najema naprav in z rešitvijo za nadzor in optimizacijo tiskanja MyQ.

Izzivi

Stare naprave so bile v lasti podjetja Alca. Čeprav Kyocerine, so bile že precej dotrajane, kar je povzročalo pogoste okvare in zamude pri tiskanju. Hkrati je decentralizirana nabava potrošnega materiala in storitev vzdrževanja in servisiranja pomenila veliko izgubo časa in zmanjšano produktivnost zaposlenih v IT oddelku podjetja.

Za poseben del izpisov so uporabljali matrične tiskalnike. Naprave so bile že močno dotrajane in so povzročale visoke stroške.

 Do sedaj ni bilo mogoče slediti dokumentom po uporabnikih in stroškovnih mestih, zato ni bilo mogoče pravočasno načrtovati nakupa novih naprav niti zagotoviti varnosti tiska.

Rešitve

Obstoječe lastniške naprave so nadomestili z novimi, ki so jih vzeli v najem. Po zaslugi spremljanja naprav s strani ponudnika Xenon forte IT oddelku Alce ni več treba skrbeti za nakup potrošnega materiala in vzdrževanje, uporabniki naprav pa ne čakajo več, da se njihovi dokumenti natisnejo, saj so naprave vedno na voljo.

Po uvedbi rešitve MyQ in spremljanju tiskanja je bil del opravil, ki so bila izvedena z matričnimi tiskalniki, prenesen na laserske. S tem je podjetje doseglo znatne prihranke. Nove naprave z rešitvijo za sledenje storitev tiskanja omogočajo nadzor in spremljanje pretoka dokumentov. Na večini naprav je uvedena identifikacija uporabnika s čitalnikom identifikacijskih kartic, s čimer je povečana tudi varnost tiskanja dokumentov. Zdaj je mogoče jasno določiti, kje je potrebno zaradi povečane količine tiskanja uvesti novo napravo.

Rezultat

 Sodelovanje, ki se je začelo v letu 2010, se uspešno nadaljuje vse do danes. Podjetji sta sodelovanje nadgradili z novim načinom, ki vključuje celovito storitev najema naprav z rešitvijo za tiskanje MyQ, vzdrževanje naprav in nabavo potrošnega materiala.

Naprave, ki jih je imel v lasti uporabnik, so zamenjali z napravami ponudnika storitev, kar je zmanjšalo del obremenitve uporabnika tako v povezavi s servisom in vzdrževanjem kot tudi nabave potrošnega materiala ter samih naprav. Povečana je varnost tiskanja in dokumentov, spremljanje količine tiskanja pa omogoča večji nadzor nad stroški. Glede na vse večje potrebe se v času trajanja pogodbe število najetih naprav nenehno povečuje, kar zvišuje tudi količino tiska. Naprave so nameščene na vseh pomembnih lokacijah uporabnika – Zagreb Žitnjak, Helena, Kelek, Kukuzovac, Požega, Osijek, Reka, Split, Dugopolje, Dubrovnik.

Izjava uporabnika

»Po dolgoletnem uspešnem sodelovanju med podjetjema Alca Zagreb in Xenon forte smo se leta 2020 odločili, da začnemo z uporabo rešitve za tiskanje MyQ , naprave pa najamemo. To je zmanjšalo stroške tiskanja in povečalo kakovost storitev. S podporo, ki je hitra in avtomatizirana, smo izjemno zadovoljni, saj nam ni več treba skrbeti za delovanje naprav in nakup potrošnega materiala. Zdaj imamo veliko boljši nadzor nad natisnjenimi dokumenti, zaposleni pa imajo več prilagodljivih možnosti pri tiskanju. Spremembe so nam prinesle znatne prihranke, kakovost storitev pa se je povečala.«

Mario Dunatov, vodja operacij IT sistema

Več informacij o podjetju ALCA: https://www.alca.hr/.

Več informacij napravah KYOCERA in rešitvi MyQ.

zadnje novice

Novosti iz sveta upravljanja z dokumenti in podatki.

02.06.2022

Alca

 Sodelovanje, ki se je začelo v letu 2010, se uspešno nadaljuje vse do danes. Podjetji sta sodelovanje nadgradili z novim načinom, ki vključuje celovito storitev najema naprav z rešitvijo za tiskanje MyQ, vzdrževanje naprav in nabavo potrošnega materiala.

Preberite celoten članek
19.01.2022

Addiko

Tiskalniško okolje vseh 18 poslovalnic in sedeža banke obsega le še 58 tiskalniških naprav Kyocera, s čimer se je njihovo število po prenovi sistema zmanjšalo skoraj za pol. Xenon forte upravlja z napravami na daljavo, tako interni oddelek za IT praktično nima več dela s tiskalniki, z uvedbo rešitve MyQ pa je uporaba naprav preprosta in vedno na voljo.

Preberite celoten članek
24.11.2021

Donit

»Skupaj s podjetjem Xenon forte smo v začetku leta digitalizirali vnos oziroma zajem vseh papirnih računov in s procesi skeniranja, OCR-branja in pretvorbe v jezik, razumljiv glavnemu informacijskemu sistemu, pripomogli k hitremu vnosu računov. Digitalizacija je proces, ki se nikoli ne konča. Velik del energije in sredstev namenjamo za spreminjanje procesov in uvajanje digitalnih orodij, s katerimi poenostavljamo delo zaposlenih,« pravi Marjana Novak, direktorica podjetja Donit Tesnit.

Preberite celoten članek

Vas zanima še več podobnih vsebin?

Prijavite se na našo mailing listo in bodite vedno v koraku s časom iz področja digitalizacije, upravljanja z dokumenti, tiskanja, varovanja podatkov itd.