sl-SIhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Originalni toner KYOCERA – prepričljivo bolj ekonomičen in okolju prijazen

Uporaba originalnih tonerjev vam na dolgi rok lahko prihrani veliko denarja, težav in tudi zdravja.


Za optimalno delovanje tiskalnikov in večopravilnih naprav Kyocera priporoča uporabo originalnih tonerjev, ki so bili razviti posebej za te naprave. Originalni tonerji zagotavljajo predvsem visoko kakovost izpisa, majhen vpliv na okolje in znatne prihranke pri skupnih stroških uporabe naprav.

Hiter pregled koristi, ki jih prinaša uporaba originalnega tonerja KYOCERA:
  • Visoka učinkovitost po zaslugi nizkih skupnih stroškov
  • Odlična kakovost tiskanja, skeniranja in kopiranja
  • Izboljšanje ogljičnega odtisa podjetja: vsi tonerji Kyocera se ponašajo z nevtralnim CO2
  • Pravica do jamstvenih zahtevkov
  • Dolga življenjska doba komponent v napravah
  • Združljivost z okoljskimi standardi in manj odpadkov
  • Originalni tonerji in naprave KYOCERA so optimizirane za skupno delovanje
  • Uporaba ni škodljiva za zdravje uporabnikov

Iščite prihranke in ne bližnjice!

Z originalnim tonerjem privarčujete na porabi papirja, tonerja, časa in denarja

V primeru, da uporabljate neoriginalni toner in ta ne deluje pravilno, zapravljate čas in denar. Po drugi strani pa originalni toner Kyocera ponuja kakovost tiska, s katero boste porabili manj papirja in tonerja ter tako prihranili čas in denar.

Kdor varčuje pri tonerju, varčuje na napačnem koncu. Nakup cenejšega tonerja bo na koncu morda pomenil, da ga bo plačal dvakrat. Za gospodarno delovanje vaših tiskalniških sistemov obstaja samo en način: uporabljajte le originalni toner Kyocera!

Uporaba originalnega tonerja Kyocera zagotavlja gospodarno rešitev in največje zmogljivosti. Obsežna študija TÜV Rheinland je pokazala, da imajo KYOCERA TK-590 tonerji očitne prednosti:

• Znižanje stroškov zaradi optimalnega izkoristka: KYOCERA tonerji se v celoti izpraznijo, v kartuši ostanejo minimalne količine neizkoriščenega prahu. Pri ostalih testiranih tonerjih je ostalo tudi do 73% več prahu v kasetah.

• Znižanje stroškov zaradi brezhibnih odtisov: vsi drugi testirani tonerji so, brez izjeme, proizvedli neprimerno več neuporabnih kopij in s tem povzročili izgubo časa in denarja. Zato lahko upravičeno sklepamo, da: uporaba originalnega tonerja Kyocera zmanjšuje stroške, zaradi česar je naše tiskanje kar najbolj gospodarno!

Tiskalniki z originalnimi tonerji živijo dlje

Z originalnim tonerjem KYOCERA boste dosegli večjo zmogljivost z izboljšano zanesljivostjo sistema. Na naprave se lahko zanesete, saj bodo dosegle dolgo življenjsko dobo!

KYOCERA originalni toner zagotavlja določeno število izpisov. Zajamčeni obseg je preizkušen v laboratorijskem testiranju in v skladu s standardoma ISO/IEC 19752 in 19798.

Le KYOCERA originalni toner je zmožen zagotoviti 100% čas delovanja z izredno nizkimi stopnjami napak! Tudi to je preverjeno v raziskavi organizacije TÜV Rheinland, v kateri so primerjali originalni toner KYOCERA s tremi združljivimi tonerji tretjih proizvajalcev. Toner KYOCERA je pokazal vrhunske rezultate na področju zanesljivosti in varnosti!

Ne uporabljajte združljivih tonerjev, ker lahko poškodujejo vašo napravo:

• Pri združljivih tonerjih je možno iztekanje tonerja!

• Združljivi tonerji lahko poškodujejo tiskalniški mehanizem!

• Združljivi tonerji lahko skrajšajo življenjsko dobo razvijalne enote in bobna!

Test je dokazal, da uporaba originalnega tonerja KYOCERA ne povzroča nepotrebnega trošenja tonerja. Zajamčena je zanesljivost in maksimalna življenjska doba vaše naprave - očitna prednost za izbrane podjetje!

Eko certifikat Blue Angel za energetsko učinkovitost

Eno najprejstižnejših ekoloških znamk na svetu Blue Angel, ki jo podeljuje Nemški inštitut za jamstvo kakovosti in certifikacijo, pridobijo izdelki, ki imajo kar najmanj škodljivih vplivov na okolje, bodisi zaradi škodljivih sestavin, odpadnega materiala ali rabe energije.

Izdelki, označeni z znakom Blue Angel, izpolnjujejo najzahtevnejše ekološke kriterije, ki so opredeljeni s temeljno zakonodajo nemške Zvezne uprave za varstvo okolja.

Okoljski certifikat - za zaščito vašega zdravja

Omenjeno priznanje se podeljuje za Kyocerine naprave le v primeru, ko se v njih uporablja originalni toner KYOCERA. Le na ta način je možno dosegati minimalno porabo energije in nizke emisije. To je dobro za okolje - in za naše zdravje!

Preberite več o merilih kakovosti za certifikat Blue Angel:

 Več informacij  

Odlična kakovost tiskanja z originalnimi tonerji Kyocera

Vsako podjetje potrebuje zanesljive in visokokakovostne izpise - tako za notranjo kot za zunanjo komunikacijo. Kakovost, ki si jo vaše podjetje zasluži, lahko zagotovi le originalni toner Kyocera.

Originalni toner KYOCERA se je izkazal z napredno kakovostjo izpisov, ki zagotavlja visoko kakovost barv izpisa in se kaže v živih in naravnih barvah ter jasno ostrino črk. Izkoristite našo odlično kakovost tiskanja!

Doslednost kakovosti barv in velik izkoristek originalnega tonerja KYOCERA so dokazali z obsežnim testom pri 30.000 izpisanih straneh: TÜV Rheinland je za primerjavo uporabil originalni toner KYOCERA (TK-590) in tri združljive tonerje. Rezultati testiranja porabe in kakovosti izpisov so jasno pokazali naslednje:

Združljivi tonerji se niso vedno izkazali za zanesljive. Pri združljivih tonerjih se je pokazalo:

• Izpisi so po kratkem času začeli bledeti.

• Neprimerno več je bilo neustreznih izpisov!

• Natisnjene barve so bile opazno manj intenzivne!

Kakovost tiskanja z izvirnimi tonerji KYOCERA pa je zanesljiva:

• Konsistentnost barv: dosledna kakovost barv izpisov do izrabe tonerja

• Intenzivnost barv: vsi združljivi tonerji so po približno 5.000 izpisih tiskali barve z opazno slabšo intenziteto.

• Manjša možnost napak: Neprimerno več neustreznih izpisov je bilo pri uporabi združljivih tonerjev.

• Doslednost: doslednost kakovosti je bila pri uporabi originalnega tonerja KYOCERA veliko boljša kot pri združljivih tonerjih.

KYOCERA originalni tonerji imajo tako jasne prednosti v doslednosti intenzivnosti in konsistenci barv. Izkoristite vrhunsko kakovost izpisov!

Uporaba neoriginalnega tonerja pomeni izgubo jamstvenih pravic!

Pri nakupu sistema KYOCERA Document Solutions ponujamo celovito jamstvo za strojno opremo, vendar le ob uporabi originalnega tonerja KYOCERA!

V primeru okvar naprav, povzročenih z uporabo združljivih tonerjev, KYOCERA ne priznava pravic iz naslova jamstva.

Zajamčen obseg tiskanja!

Količina izpisov je pri KYOCERI zajamčena - še več, zagotavlja 3-letno ali do dosežene maksimalne navedene količine izpisov, brezhibno delovanje bobna in razvijalne enote.

Učinkovitost v popolnosti – s tehnologijo ECOSYS

Edinstvena Kxocerina tehnologija ECOSYS uporablja komponente z izjemno dolgo življenjsko dobo, pri kateri je toner edini potrošni material, saj zamenjava bobna ni potrebna!

Visoka učinkovitost!

Patentirana ECOSYS tehnologija uporablja izjemno trpežne komponente, s katerimi boste zajamčeno natisnili do 500.000 strani.

Brezkasetna tehnologija omogoča do 50% manjše stroške v primerjavi s primerljivimi konkurenčnimi izdelki.

Nizki skupni stroški lastništva!

Skupni stroški lastništva ECOSYS naprav so najnižji v svojem razredu. Skupni strošek vključuje neposredne stroške (nabavno ceno, stroške na izpisano stran...) in posredne stroške (vzdrževanje, oprema, stroški energije, administracije, uporabe tiskanih medijev in še posebej trajno zamenjavo potrošnega materiala, kot so kartuše).

Ali v vašem podjetju veliko tiskate in fotokopirate? V tem primeru lahko stroški hitro in pospešeno rastejo, še posebej če morate menjati drage kasete, ki vsebujejo boben in razvijalno enoto. ECOSYS tehnologija te stroške znatno zmanjšuje, saj je toner edini potrošni material, ki ga je potrebno menjati.

ECOSYS pomeni gospodaren, ekološki in sistemski izpis.

Kyocera sledi strategiji modularne platforme, kar pomeni standardizirano delovanje, programje in združljivost. Tako jamči maksimalno fleksibilnost in zaščito investicije.

Bistveno manj odpadkov - okoljsko zavedno tiskanje z napravami KYOCERA

Tehnologija tiskanja temelji na uporabi izredno trpežnih komponent. Sistemi z edinstveno tehnologijo ECOSYS zmanjšajo količine odpadkov za do 58 odstotkov.

KYOCERA ORIGINALNI TONER – zaščita tiskalniškega okolja

Kyocerin toner sestavljajo le 4 komponente, medtem ko so tonerji drugih proizvajalcev sestavljani iz do 60 delov.

KYOCERA tonerji prispevajo k prijaznemu odnosu do okolja i - z nizko porabo energije, trajno tehnologijo in edinstveno zasnovo tonerja.

KYOCERA ORIGINALNI TONER – DO 58% MANJ ODPADKOV

V obsežnem testu s 30.000 izpisanimi stranmi je TÜV Rheinland za primerjavo uporabil originalni toner KYOCERA in tri združljive tonerje. Rezultat je pokazal, da so originalni tonerji KYOCERA proizvedli do 58% manj odpadkov!

Ob tem je pri združljivih tonerjih v kasetah ostalo do 73% več neizkoriščenega tonerja kot pri originalnih tonerjih KYOCERA, kar ne vpliva le na okolje, ampakpovečuje tudi stroške upravljanja z odpadki.

Pazite se ponaredkov!


Uporaba ponaredkov prinaša tudi vrsto tveganj, ki so pri tehnoloških izdelkih še bolj izrazita. Ponaredki so imitacije originalnih tonerjev proizvajalca. Opremljeni so z njegovim logotipom in poskušajo kupca zavesti, da kupuje originalni toner. Ne le proizvodnja ter prodaja, ampak tudi njihova uporaba imajo lahko pravne in druge posledice.

Uporaba ponaredkov pa poleg pravnih posledic, prinaša tudi finančna, tehnična in zdravstvena tveganja. Nekoliko manjše tveganje predstavlja možnost, da tonerji ne vsebujejo ustrezne količine črnila ali prahu, kar pa posledično pomeni manjše število izpisov.

Večje tveganje je povezano z možnostjo, da ponaredki zaradi slabe kakovosti poškodujejo napravo. Proizvajalec Kyocera ne prizna jamstva za napake, povzročene z uporabo neoriginalnih tonerjev, zato so lahko posledice zelo drage.


Iščite prihranke, ne bližnjice!


Obstaja le en način, kako se izogniti okvaram tonerjev in težavam ter nepredvidenim stroškom, povezanim s ponovnim tiskanjem zaradi slabe kakovosti natisnjenih dokumentov. Le z originalnim tonerjem bomo dobili najbolj kakovostne odtise, zanesljivost delovanja naprav in najnižje stroške ter najmanjši negativni vpliv na okolje. Kyocerini izdelki so, po zaslugi svoje edinstvene zasnove in tehnologije ECOCSYS, pri kateri je edini potrošni material toner, izdelani tako, da zagotavljajo optimalno kakovost in zanesljivost delovanja.

Kyocera je pri nemški organizaciji TÜV Rheinland naročila neodvisen preizkus kakovosti in učinkovitosti originalnih tonerjev Kyocera v primerjavi s tremi združljivimi tonerji. 


Do 9-krat bolj zanesljiva kakovost izpisov

Podjetja v svojih internih in zunanjih komunikacijah potrebujejo zanesljivo napravo in visoko kakovost izpisov. Žal se združljivi tonerji niso vedno izkazali za zanesljive. Povzročajo lahko blede izpise, madeže, črte ali odseve (ghosting), obenem pa ne zagotavljajo izdelavo dosledno enakih kopij.


Izpisi s testiranimi združljivimi tonerji so, po kratkem času, začeli bledeti.

Neprimerno več neustreznih izpisov je bilo pri tiskanju z združljivimi tonerji.

Pri izpisih z združljivimi tonerji so bile natisnjene barve opazno manj intenzivne.


Zajamčeno število izpisov

Kyocera jamči za v dokumentaciji navedeno količino izpisov za posamezni toner. Trditev so neodvisno preverili in potrdili s standardom ISO/IEC 19752 za črno-bele naprave in z ISO/IEC 19798 za barvne.


Neprekinjeno delovanje

Nižanje stroškov ne sme ovirati poslovanja. Ob napakah v delovanju združljivih tonerjev izgubljate čas in denar. Ti lahko povzročijo tudi okvare naprav, ki pa, zaradi neoriginalnih tonerjev niso krite s Kyocerinim jamstvom.

Organizacija TÜV je na testu ugotovila:

Originalni toner KYOCERA je edini na testu zagotavljal 100 % dosegljivost in delovanje naprav.

Združljivi tonerji lahko povzročijo okvare razvijalnih enot.

Kartuše združljivih tonerjev lahko puščajo.

KYOCERA zagotavlja najmanj 1-letno jamstvo za tiskalnike in večopravilne naprave ter jamči 3 letno delovanje ali doseganje maksimalnega navedenega cikla delovanja za boben in razvijalno enoto.


Do 58% manj odpadkov

Podjetja si prizadevajo ustvariti prijetnejše delovno okolje. Naprave Kyocera so, z nizko porabo energije in tehnologijo ECOSYS ter komponentami z dolgo življenjsko dobo, ustvarjene za doseganje tega cilja. Vendar uporaba neoriginalnih tonerjev lahko ta prizadevanja bistveno otežijo. Na testu TÜV se je izkazalo, da originalni tonerji povzročijo do 58% manj odpadkov. 

Običajno so kasete tiskalnikov drugih proizvajalcev sestavljene iz povprečno 60 delov. Originalna Kyocerina kaseta vsebuje le 4. 


Združljivost z okoljskimi standardi

Originalni izdelki Kyocera dosegajo standarde eko značke Blue Angel, kar pomeni, da ne vsebujejo škodljivih elementov, kot so npr. živo srebro, kadmij, svinec, nikelj, spojin s kromom VI in barvil, ki bi lahko imela karcinogene posledice. Pri ponaredkih tega zagotovila ni, zato lahko predstavljajo tveganje za zdravje uporabnikov.