sl-SIhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Add Content...

KYOTOP SANDGARDEN - Harmonija tradicionalne japonske lepote in Kyocerine visoke tehnologije.

Kyotop Sandgarden je najkakovostnejša serija keramičnih nožev Kyocera. Osem-kotni  leseni ročaj z okrasnimi zakovicami omogoča optimalen prijem. Rezilo z valovito strukturo v antracitni barvi je oblikovano v slogu tradicionalnih japonskih peščenih vrtov »KARESANSUI«, po katerih so dobili tudi svoje ime.

Poleg vrhunskega dizajna pa se odlikujejo tudi z vrhunsko kakovostjo. Izdelani so s posebnim proizvodnim procesom z vročim izostatičnim stiskanjem (HIP - Hot Isostatic Pressing), ki jim zagotavlja trdoto, primerljivo z diamanti.

  • Vrhunski kuharski noži Kytop Sandgarden so oblikovani za vsakodnevno rabo, saj po zaslugi svoje izjemne trdnosti zdržijo obremenitve nenehnega rezanja in sekljanja.
  • S proizvodno metodo Hot Isostatic Pressing (HIP) nastane izredno gosta in odporna struktura tehnične keramike, zaradi česar so noži trajnejši in bolje prilagojeni vsakodnevni uporabi.
  • Ergonomsko oblikovano držalo je izdelano iz lesa Pakka, ki ga, poleg lepega izgleda, odlikuje trdnost, vzdržljivost in odpornost na vlago.
  • Model Sashimi je brušen le na eni strani, tako da so natančni rezi in tanko narezani kosi rib zagotovljeni.
  • Zaradi ekstremne ostrine in gladke polirane površine, se hrana med rezanjem ne zmečka ali oprijemlje rezila.
  • Keramika, v primerjavi z jeklenimi noži, ne zadržuje in ne prenaša vonja, zato bodo pripravljene jedi ohranile prvoten okus, barvo in vonja.
  • Enostavno čiščenje - po uporabi ga le sperete in osušite.

HIP (Hot Isostatic Pressing) – Vroče izostatično stiskanje.

HIP je poseben proizvodni proces, pri katerem so keramična rezila še enkrat žgana v vakumsko zaprtem prostoru in z izjemno visoko temperaturo. Tako nastane izredno gosta in odporna struktura tehnične keramike, ki je izjemno trdna in vzdržljiva.Primerjalni test HIP keramičnih nožev Kyocera z običajnimi noži Kyocera in profesionalnimi jeklenimi rezili. Vzdržljivostni test rezil s papirjem, ki je kot materijal močno abraziven in hitro zmanjšuje ostrino.

 

KARESANSUI - tradicionalni japonski slog.

Vzorec na rezilih serije keramičnih nožev Kyocera Kyotop Sandgarden predstavlja »KARESANSUI«, tipični dizajn japonskih kamnitih vrtov, ki je nastal v 9. stoletju. Izmed mnogih slogov japonskih vrtov je KARESANSUI eden od bolj izrazito umetniških, saj pri oblikovanju zahteva obilo kreativnosti in discipline.

Eden od najbolj znanih japonskih vrtov v slogu KARESANSUI je tempelj Ryoan-ji v Kyotu, poznan tudi kot »Kamniti vrt«. Uvrščen je na seznam UNESCO-ve Svetovne kulturne dediščine.

Vzorci izdelani z vzporednimi črtami so imenovani »peščeni valovi« in predstavljajo ocean, valove in vodni tok. KARESANSUI na obiskovalce deluje pomirjujoče in prinaša navdih. Ni le navaden vrt, je prostor, ki navdihuje globoko introspekcijo. Zato ga običajno najdemo v ZEN templjih in je predvsem namenjen meditaciji.
  Vrt v slogu KARESANSUI - tempelj Ryoan-ji v Kyotu.
 

Kliknite za ogled izdelkov serije Kyotop Sandgarden