sl-SIhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

SERIJA KYOCERA FK: Visoka tehnologija + Kakovostna oblika + Inovacija!

Keramični noži Kyocera serije FK so izdelani iz cirkonijeve keramike in se lahko pohvalijo z izjemno ostrino. Cirkonijeva rezila so zaradi svoje sestave nekajkrat  trdnejša in obstojnejša od jeklenih. Trdnost materiala je namreč primerljiva z diamanti.

V Kyoceri so pospešili tisočletja dolg naravni postopek kristalizacije kamnin pri visokih temperaturah in razvili postopek pri katerem zmeljejo cirkonijev in aluminijev oksid v izjemno fin prah ter z njim napolnijo jeklene modele. Na preši stisnejo prah v obliko noža s pritiskom več kot 300 ton. 

Dobljene izdelke nato žgejo v posebni peči za keramiko s temperaturo okoli 1000 stopinj Celzija. Postopek omogoča izdelavo napredne keramike z odličnimi lastnostmi – izjemno trdnost in možnost izvedbe izjemno tankih ter ostrih robov – kar predstavlja učinkovit nadomestek za kovino.

 

Držala so ergonomsko oblikovana in izdelana iz odporne plastike. Noži serije FK so tako izjemno lahki in prijetni za uporabo.

  • Visokokakovostna rezila, izdelana iz cirkonijeve keramike, ohranijo izjemno ostrino do 10-krat dlje kot jeklena.
  • Namenjeni so za preprosto in natančno rezanje in sekljanje svežega sadja ali zelenjave in mesa brez kosti.
  • Zaradi ekstremne ostrine in gladke polirane površine, se hrana med rezanjem ne zmečka ali oprijemlje rezila.
  • Keramika, v primerjavi z jeklenimi noži, ne zadržuje in ne prenaša vonja, zato bodo pripravljene jedi ohranile prvoten okus, barvo in vonj.
  • Napredna keramika ne prenaša kovinskih ionov na hrano ter ne rjavi.

 


Belo, črno ali v barvah?


Noži Kyocera pa niso znani le po svoji ostrini in funkcionalnosti – oblikovalci so jim priznali tudi estetsko skladnost in oblikovno dovršenost.
Rezila nožev serije FK lahko izbirate v beli ali antracitno črni barvi. Temnejša rezila so izdelana po posebnem postopku, v katerem zmesi dodajo tudi antracitno barvilo.

Tako so rezila, poleg antracitne barve, tudi nekoliko trša, kar zagotavlja večjo obstojnost ostrine.

 

Kyocera FK-110WH-BK

Kyocera FK-125BK-BK

Držala serije FK z belimi rezili so na voljo v celi paleti barv, medtem ko imajo noži s temnimi rezili držala le v črni barvi. 

Kyocera serija FK z barvnimi držali:

Poleg posamičnih nožev, so pri Kyoceri pripravili tudi nekaj privlačnih kompletov, ki so predvsem primerni za darila.
Kombinacije vsebujejo ponavadi po dva noža različnih velikosti in oblik, pakirana so pa v lične embalaže izdelane iz različnih materialov, odvisno od želja kupca. 

Luksuzni darilni set dveh nožev ( FK140 in FK075 ) s specialnim belim keramičnim rezilom in črnim ali belim ročajem v embalaži iz umetnega usnja.


Kliknite za ogled izdelkov serije Kyocera FK