sl-SIhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

KUHINJSKI PRIPOMOČKI - kakovost z izjemno trdnostjo in dolgotrajno ostrino

Poleg vrhunskih serij keramičnih nožev, so v sodobni kuhinji nepogrešljivi tudi drugi kuhinjski pripomočki izdelani iz napredne keramike. Bogate izkušnje korporacije  Kyocera v razvoju materialov iz napredne keramike so vodile do izdelave visoko kakovostnih keramičnih izdelkov z izjemno trdnostjo in dolgotrajno ostrino. Izdelki narejeni iz cirkonijeve keramike, ohranijo izjemno ostrino do 10-krat dlje kot jekleni, obenem pa zaradi lastnosti keramičnih materialov ne prenašajo vonja in okusov, zato bodo pripravljene jedi ohranile prvoten okus, barvo in vonj.

 
Varčni lupilci
Rezila lupilcev CP-10 so izdelana iz napredne keramike s širino 4 ali 8 cm, ki so nagnjena pod kotom 45 stopinj za bolj udobno lupljenje. Enostransko in izredno tanko rezilo omogoča enakomerno in skladno lupljenje. Idealen je za pripravo sadja in zelenjave, pri katerih se vitamini nahajajo neposredno pod skorjo, kot so kumarice, jabolka, krompir in korenje. Širše rezilo je namenjeno lupljenju melon, mangov, papaj, zelja ali večjih gomoljnic. Izjemno je uporabno tudi za rezanje čokolade ali trdih sirov. Ročaj je ergonomsko oblikovan, ob straneh glave lupilca pa se nahajata dva dodatka za odstranjevanje pik ali drugih nedoslednosti.

Model CP-20 ima vrtljiv in ergonomsko oblikovan ročaj, ki je primeren za uporabo tako z levo kot z desno roko in se prilega vsem velikostim rok. Na zgornji strani glave lupilca se nahaja vrtljiv gumb, s katerim lahko nastavite smer lupljenja. Možni so trije položaji: vertikalni, horizontalni in pod kotom 45 stopinj.
 

 

Rezalniki in strgalniki
Rezalnik CSN-202 z enojnim keramičnim rezilom omogoča popolno rezanje živil kot so zelje, korenje, kumare, paradižnik, paprika, čebula, krompir in drugih. Ob rezanju hrana zlahka drsi čez poševno rezilo, ki dolgotrajno ohranja ostrino. Z obratom vodila lahko nastavite 4 različne debeline rezanja: 0,5 mm, 1,3 mm, 2,0 mm in 3,0 mm. Zarezi na plastiki sta namenjeni za fiksiranje rezalnika na skledi. Za varno rezanje živil priporočamo uporabo priloženega plastičnega ščitnika.

Keramični strgalnik CD-18 je izdelan iz napredne keramike, trdne kot diamant, ki naredi vsako strganje užitek. Z vrsto obstojnih in izjemno ostrih zobčkov je primeren za strganje sadja in zelenjave, kot so na primer avokado, jabolka, ingver, česen, redkvice in drugi. Nastrgana živila z bogatimi sokovi se zbirajo v nekorozivni skodelici, ki ne vpliva na okus. Za enostavno uporabo je izdelek opremljen s silikonsko obrobo, ki preprečuje drsenje po podlagi. Najbolj učinkovito je strganje s krožnimi gibi. Priporočamo pranje pod curkom vode takoj po uporabi.

 

Mlinčki
Univerzalna mlinčka CM-10 in CM-20 za začimbe z mehanizmom za mletje izdelanim iz napredne keramike, ki ne bo nikoli zarjavel, zagotavlja dolgotrajno delovanje in vedno sveže zmlete začimbe. Uporabljate ga tako, da odvijete zgornji del mlinčka in napolnite stekleno posodo s svojimi najljubšimi začimbami. Privijete nazaj zgornji del in odstranite pokrov. Zgornji del držite na mestu, medtem ko vrtite prozorno telo mlinčka. Izdelek ni namenjen mletju oreščkov ali večjih živil.

Keramični mlinček za kavo CM-50CF brez pokrova se uporablja za ročno mletje kave v zrnih, za espresso (fino mletje z obrati v desno smer) in turško kavo (grobo mletje z obrati v levo smer). Kapaciteta izdelka je 100g. Velikost izdelka z embalažo je 197 mm x 135 mm x 99 mm. Izdelek čistite z nevtralnim detergentom in gobico ter nato pustite, da se posuši. Uporaba grobih čistilnih gobic lahko poškoduje steklo.

 

 

Brusilniki
Keramični brusilec CSW-18 za jeklene nože je izdelan iz napredne keramike, trdne kot diamant. Nemenjen je brušenju kovinskih nožev, škarij ali drugih orodij za rezanje. Ni primeren za brušenje keramičnih nožev ali škarij.

Diamantni brusilec na baterije DS-38 za keramične nože je preprosta rešitev za brušenje in obnavljanje izjemne ostrine keramičnih nožev. Brusilec ni primeren za brušenje debelejših rezil Deba in Sashimi ter nožev za rezanje kruha, kot tudi modelov KT 075 HIP D, KT 200 HIP D, KC 25N WH, FK 125N WH ali BK, FK 181 in PS 180 BK. Ne garantiramo kakovosti brušenja rezil drugih proizvajalcev.


Stojala
Stojala za nože so izdelana iz bambusovega lesa. Namenjena so shranjevanju do 4 keramičnih nožev z dolžino rezila do 20 cm. Namestimo ga lahko samostoječe, možno ga je tudi pritrditi na steno ali namestiti v predalnik.
 

Keramične ponve 
Ponev s prevleko iz napredne keramike na katero se hrana ne prijemlje, je varna, odporna na praske in zelo preprosta za čiščenje. Masivna aluminijasta osnova ponve s ploščo iz nerjavečega jekla omogoča odlično termično prevodnost, katere rezultat je hitra in enakomerna razporeditev toplote. Trpežni nerjaveči ročaj se udobno prilega roki in zdrži temperature do 240°C, zato lahko ponev brez težav uporabljamo tudi v pečici. Ponve Kyocera so primerne za uporabo na plinskih, električnih, steklenih, keramičnih in indukcijskih kuhalnih ploščah.

  • Ne vsebujejo PTFE, PFOA ali Kadmija
  • Varna uporaba v pečici do temperature 240°C
  • Hitra in enakomerna razporeditev toplote

  • Uporaba na vseh vrstah kuhalnih plošč
  • Izjemno odporne na praske in odrgnine
  • Trpežni nerjaveči profesionalni ročaj 
  • Preprosto čiščenje

Priporočamo! Pred prvo uporabo ponev namažite z oljem in pogrejte na ognju, pustite jo nekaj časa v tej maščobi in nato pomijte. Po uporabi zadostuje, da ponev operete le z mehko gobico pod curkom vode. Ne priporočamo pranje v pomivalnem stroju. 

 

 

Podloga za rezanje
Zaradi izjemne ostrine rezila, keramični kuhinjski noži niso primerni za rezanje na marmornih, kamnitih, keramičnih in steklenih podlagah, na krožnikih ali na površinah, kot je kuhinjski pult. Plastificirana podloga za rezanje BB-100 ščiti keramična rezila pred poškodbami in obrabi. Podloga je velikosti 370x250x2 mm.

 

 

 

Več informacij