sl-SIhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

NAPREDNA KERAMIKA KYOCERA

Kakovost in zanesljivost, ki je plod večletnih prizadevanj v razvoju materialov

V času od ustanovitve podjetja, leta 1959, je Kyocera zgradila močno osnovo v razvoju materialov iz napredne keramike in procesne tehnologije na področju proizvodnje pol-prevodnikov, elektronike in medicine. Pridobljene bogate izkušnje so vodile do izdelave visoko kakovostnih keramičnih nožev z izjemno trdnostjo in ostrino.

Kot eden od pionirjev na področju izdelave keramičnih rezil, si je podjetje pridobilo sloves s kakovostjo izdelkov in je trenutno eno od vodilnih proizvajalcev keramičnih nožev. V zadnjem času popularnost Kyocerinih keramičnih nožev narašča in presega letno dobavo preko milijon izdelkov. Od leta 1984 je tako že presegla skupno število 10 milijonov izdelanih enot.

Serija FK

Keramični noži Kyocera serije FK so izdelani iz cirkonijeve keramike in se lahko pohvalijo z izjemno ostrino. Cirkonijeva rezila so zaradi svoje sestave nekajkrat trdnejša in obstojnejša od jeklenih. 

Noži serije FK so na voljo z belimi ali črnimi rezili. Držala nožev z belimi rezili so na voljo v celi paleti barv. Več informacij 
 

Serija Classic

CLASSIC je najpopularnejša serija keramičnih nožev Kyocera in ponuja klasično oblikovanje v kombinaciji z visoko tehnološko učinkovitostjo. 

Držala so izdelana iz vodoodpornega lesa Pakka* in pritrjena s tremi ličnimi zakovicami. Več informacij 


Serija Legend

Kakovostno črno držalo keramičnih nožev serije Legend je izdelano iz posebne plastike, kovinsko obrobljeno in okovano z okrasnima zakovicama. 

Rezilo je izdelano iz trpežne in trdne cirkonijeve keramike. Serijo sestavljajo trije noži z dolžinami rezil 13, 15 in 17 cm. Več informacij 
 

Serija Kyotop Sandgarden

Kyotop Sandgarden je najkakovostnejša serija keramičnih nožev Kyocera. Osem-kotni  leseni ročaj z okrasnimi zakovicami omogoča optimalen prijem. 

Rezilo z valovito strukturo v antracitni barvi je oblikovano v slogu tradicionalnih japonskih peščenih vrtov »KARESANSUI«, po katerih so dobili tudi svoje ime. Več informacij 
 

Kuhinjski pripomočki

Poleg vrhunskih serij keramičnih nožev, so v sodobni kuhinji nepogrešljivi tudi drugi kuhinjski pripomočki izdelani iz napredne keramike. Bogate izkušnje korporacije  Kyocera v razvoju materialov iz napredne keramike so vodile do izdelave visoko kakovostnih keramičnih izdelkov z izjemno trdnostjo in dolgotrajno ostrino. Na voljo je cela paleta izdelkov, med drugim lupilci, strgalniki, mlinčki, rezalniki in stojala za nože. Več informacij 

Značilnosti keramike so izjemna trdota, odpornost na visoke temperature in razkrajanje, neobčutljivost na kisline. Kljub trdemu materialu, je keramika precej lažja od jekla, ostrino rezila pa ohrani kar do desetkrat dlje od jeklenih.    Preskus prožnosti keramičnih rezil Kyocera

Prednosti keramike pred konvencionalnimi noži sta v prvi vrsti visoka preciznost rezila in nevtralizacija okusa po hrani. Keramična rezila bodo ohranila ostrino zelo dolgo, v kar se lahko prepričate ob vsakodnevni uporabi.

Vedno čisti
Keramika je čist in zdravju prijazen material. Za razliko od običajnih kovinskih nožev, keramični ne prenašajo kovinskih ionov na hrano, odporni pa so tudi na sadne in zelenjavne kisline ter olja. Keramična rezila tudi ne rjavijo.

Ostri
Keramika je izjemno trda in kompaktna. Z diamantnim brusilom jo lahko izostrimo do skoraj mikroskopske natančnosti. Rezultat: kot britev ostro rezilo, ki bo ostrino ohranilo vsaj desetkrat dlje kot rezila jeklenih nožev.

Lahki
Keramični noži tehtajo polovico manj kot jekleni enakih dimenzij, kar zmanjša napor pri dolgotrajnem rezanju.

Enostavni za čiščenje
Strgalniki, lupilci in rezalniki iz keramike so primerni za pomivanje v pomivalnih strojih. Vzdrževanje keramičnih nožev pa je nadvse enostavno:obrišete jih z vlažno krpo in osušite.

Napredna keramika
Tako kot diamanti in safirji, so elementi nastali v naravi in se skozi tisočletja oblikovali ob kristalizacij pri ekstremno visokih temperaturah in tonah pritiska. Rezultat naravnih procesov je čista, čvrsta in trda snov, nekajkrat močnejša od jekla, saj je njena trdota primerljiva z diamantom.

Kliknite za aktualen letak 

Serije keramičnih nožev se razlikujejo glede na kakovost izdelave rezil in držal, kot tudi uporabljenih materialov za izdelavo. Vsem serijam pa so enake oblike rezil, ki so izbrane glede na namen uporabe. 
 
Oblike rezil Kyocera keramičnih nožev:

Nož za lupljenje, rezilo 7,5 cm

Nož za sadje in zelenjavo, rezilo 11 cm

Kuharski nož Santoku mini, rezilo 11,5 cm

Nož za paradižnike, mozzarelo, klobasice, rezilo 12,5 cm, z mikro žagico

Univerzalni nož, rezilo 13 cm

Kuharski nož Santoku, rezilo 14 cm


Nož Nakiri za sekljanje zelenjave, rezilo 15 cm

Kuharski nož Santoku, rezilo 16 cm

Profesionalni kuharski nož, rezilo 18 cm 

Veliki univerzalni nož, rezilo 18 cm, z mikro žagico

Nož za filiranje Sashimi, rezilo 20 cm

Navodila za vzdrževanje in brušenje


Pravilna uporaba keramičnih nožev
Keramični noži so namenjeni za rezanje oziroma sekljanje zelenjave in mesa ter niso primerni za vsa opravila v kuhinji. Zaradi svoje izjemne trdnosti so občutljivi na krhanje, kar lahko preprečimo s pravilno uporabo. Pri sekanju kosti ali zmrznjene hrane namreč lahko pride do poškodb rezila.
Priporočamo, da pri uporabi keramičnih nožev Kyocera uporabljate rezalne deske iz lesa ali plastične podloge. Zaradi izjemne ostrine rezila, keramični kuhinjski noži niso primerni za rezanje na marmornatih, kamnitih, keramičnih in steklenih podlagah, na krožnikih ali na površinah, kot je kuhinjski pult.


Čiščenje keramičnih nožev

Keramični noži Kyocera so zelo preprosti za čiščenje, ker so izdelani iz izjemno trdnega materiala in spolirani do perfekcije, tako da se jih ostanki hrane, bakterije ali virusi ne oprijemljejo. Zato je dovolj, da jih čistimo ročno v mlačni vodi z blagimi čistilnimi sredstvi.
Ne priporočamo pranje v pomivalnih strojih, saj je možno, da se ob trkih v stene stroja ali z drugo posodo poškoduje ostrina rezila. Zaradi izjemne ostrine rezil priporočamo tudi veliko previdnost, da se pri čiščenju ne porežete.


Pravilno hranjenje

Za ohranjanje izjemne ostrine, kot tudi za preprečevanje poškodb pri rokovanju je pravilno shranjevanje keramičnih nožev Kyocera izjemno pomembno. Za shranjevanje so vam na voljo posebna stojala izdelana iz bambusovega lesa, ki jih je mogoče namestiti samostojno, v predal ali na steno. 


Brušenje keramičnih nožev
Ker so izdelani iz izjemno trdne cirkonijeve keramike, ki ohranja svojo ostrino zelo dolgo časa, nožev Kyocera ni potrebno brusiti pogosto. Za bušenje je potrebno uporabiti posebno orodje z diamantnimi diski, saj vse druge metode lahko nož le poškodujejo. Priporočamo, da brušenje prepustite profesionalcem ali si nabavite posebno orodje. Več podatkov dobite spodaj.

  

 Priporočamo vam, da sledite navodilom za uporabo keramičnega kuhinjskega pribora:
 • Čistite ročno, s toplo vodo in tekočim detergentom za pomivanje posode. 
 • Brišite s čisto kuhinjsko krpo. 
 • Morebitne madeže odstranite z blago belilno raztopino ali z acetonom. 
 • Nož shranjujte v tulcu ali v posebnem predalu. 
Keramični kuhinjski pribor Kyocera ni primeren za:
 • Rezanje zamrznjenih živil in kosti .
 • Upogibanje, sekanje, dolbenje, pranje v pomivalnem stroju.
 • Rezanje na marmornatih in kamnitih podlagah, na krožnikih ali na površinah, kot je kuhinjski pult. 
Keramični nož Kyocera je občutljiv na:
 • Močne udarce ob jedilni pribor iz porcelana. 
 • Izpostavljanje odprtemu ognju (keramika je gorljiva). 
 • Brušenje rezila z navadnim brusom (za ostrenje keramičnega rezila so primerni le diamantni brusilniki).
 • Padce na trde površine. 

 

Priporočamo, da svoj keramični nož nabrusite pri našem partnerju Brusilstvu Jereb d.o.o., ki ima potrebno opremo in strokovno znanje. Najdete jih na naslovu:
BRUSILSTVO JEREB d.o.o., Viška cesta 11, Ljubljana, T: 01 423-22-18, a.jereb@t-2.net. 


Ostala prodajna mesta s keramičnimi noži in kuhinjskimi pripomočki KYOCERA:

Lesnina BRDO d.d., Cesta na bokalce 40, 1000 Ljubljana 

Fiducia d.o.o, Bravničarjeva ulica 11, 1000 Ljubljana 

KREK d.o.o., Hraška cesta 15, 4248 Lesce 

KRISTAL d.o.o.:
- Prodajalna Renče, Lukežiči 45, 5292 Renče
- Prodajalna Nova Gorica Eda center, Delpinova 18b, 5000 Nova Gorica
- Prodajalna Ajdovščina, Goriška cesta 27, 5270 Ajdovščina
- Prodajalna Domžale, Mestni trg 1, 1230 Domžale

ELTUS PLUS d.o.o., Maloprodaja Koseze, Vodnikova cesta 187, 1000 Ljubljana 

Tisoč in en dar:
- Citypark Ljubljana, Šmartinska 152g
- Podhod Plave lagune, Dunajska 50
- Mercator center Ljubljana, Cesta Ljubljanske brigade 32
- Europark Maribor, Pobreška cesta 18
- Mercator center Domžale, Cesta talcev 4
- Citypark Celje, Mariborska 100

Center EKO365, Runkova ul. 2, 1000 Ljubljana 

 

Suši za začetnike - recepti

KYOCERA razkriva pripravo sušija na način profesionalnih šefov.

Mojster sušija Timo Könnecke predstavlja način, kako pripraviti suši doma.

 

 Kliknite za dostop --> 

Nastalo v naravi – izpopolnjeno z znanostjo

Tako kot diamanti in safirji, so elementi nastali v naravi in se skozi tisočletja oblikovali ob kristalizaciji pri ekstremno visokih temperaturah in tonah pritiska. Rezultat naravnih procesov je čista, čvrsta in trda snov, nekajkrat močnejša od jekla, saj je njena trdota  primerljiva z diamantom.

Kyocera Advanced Ceramics - Rezila Kyocerinih nožev so izdelana iz naravnega, neobdelanega (surovega) cirkonija. Ta kakovostna keramika, izdelana po visokotehnološkem postopku ni primerljiva s porcelanom ali keramiko, ki jo uporabljamo v gospodinsjtvih.

Napredna keramika je sicer namenjena uporabi v vesoljski in avtomobilski industriji, medicini, elektroniki...

Z uporabo finega prahu in s patentirano tehnologijo so skozi desetletja razvoja in izkušenj, Kyocerini strokovnjaki razvili visokotehnološko keramiko najvišje kakovosti.