sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Ob svetovnem dnevu okolja je že deveto leto zapored japonsko nagrado za trajnostni razvoj prejela Kyocera

Kyocera Document Solutions Europe, eno od vodilnih podjetij s področja upravljanja z dokumenti, praznuje Svetovni dan okolja. Korporacija je del skupine Kyocera, ki je decembra, že deveto leto zapored, prejela prestižno nagrado japonskega ministrstva za okolje za aktivnosti povezane s preprečevanjem globalnega segrevanja.

Kyocera Document Solutions Europe sodi med vodilna podjetja, ki s pomočjo okolju prijaznega poslovnega pristopa, zagovarjajo trajnostni razvoj na delovnem mestu in zunaj njega. Organizacija postavlja trajnostni razvoj in varovanje okolja v središče svojega  delovanja. Konec leta 2018 je bila družba Kyocera Corporation ponovno nagrajena z nagrado Ministra za okolje za aktivnosti, povezane s preprečevanjem globalnega segrevanja. Nagrado so si prislužili s prizadevanji za ohranjanje energije v proizvodnem obratu Nagano Okaya, pa tudi z dejavnostmi za okoljsko ozaveščanje v skupnosti.

Deloma je za nagrado zaslužna tudi korporacija Document Solutions, ki posluje v skladu z visokimi okoljskimi standardi, ki so zapisani v okoljski strategiji podjetja,  v dokumentu Environmental Management scheme. Posledično se lahko organizacija zahvali za svoj uspeh prav združevanju ekonomskih in ekoloških ciljev. Okoljske strategije, znane pod skupnim imenom Zeleno upravljanje, so vpete v poslovne strategije podjetij v celotni skupini Kyocera. Razvrstimo jih lahko v tri ciljna področja:

  1. Zeleni izdelki, ki spodbujajo družbo z nizko porabo ogljika.
  2. Zelene tovarne, ki poudarjajo potrebo po zmanjševanju odpadkov v tovarnah in drugih poslovnih objektih.
  3. Zelene komunikacije, ki povečujejo ozaveščenost in delovanje v smeri ohranjanja biotske raznovrstnosti z zmanjševanjem škodljivih vplivov na okolje.

Filozofija podjetja, ki temelji na omenjeni okoljski strategiji, omogoča podjetju sobivanje z naravo in opredeljuje in usmerja uspeh podjetja. Avtor filozofije, ki vztraja na zavezi korporacije, da deluje v skladu z motom »Spoštuj kar ti je dano in bodi dober do ljudi«, je ustanovitelj podjetja Kyocera, dr. Kazuo Inamori.

Kyocera Document Solutions Europe je v skladu z zgledom korporacije v ospredje svojega poslovanja postavila zavedanje o klimatskih spremembah. Enakih načel se drži tudi pri snovanju naprav in rešitev. Edinstvena tehnologija izdelave tiskalnikov ECOSYS pomaga pri zmanjševanju odpadkov in predstavlja eno prvih rešitev, ki za delovanje laserskih tiskalnikov uporablja komponente z dolgo življenjsko dobo, pri kateri se menja le toner.

Tehnologijo dopolnjuje program za reciklažo, imenovan Toner Take-Back. V času izvajanja programa v Evropi so reciklirali že 600 ton praznih kartuš za toner. Tako svojim uporabnikom pomagajo reciklirati enega od najbolj pogostih virov odpadkov v pisarnah. S sodelovanjem v programu, podjetja prispevajo k zmanjševanju odpadkov in porabe energije.

Korporacija se ponosno pohvali tudi z zmanjšanjem vpliva na okolje pri izdelavi svojih naprav. Kyocera Document Solutions je zgled ostalim proizvajalcem z izdelavo varčnega tonerja, ki deluje pri 30% nižji temperaturi in posledično porabi manj energije.

Da bi dokazali resnično zavezanost skrbi za okolje in prizadevanjem za spodbujanje trajnosti, je Skupina Kyocera od leta 2011 tudi članica Globalnega dogovora ZN, največje svetovne podjetniške pobude na področju trajnostnega razvoja.

Po zaslugi odločenosti skupine Kyocera, da deluje trajnostno v vseh svojih poslovnih enotah, je družba dosegla različna okoljska priznanja po vsem svetu. Nagrade poudarjajo izjemno predanost podjetja Kyocera zaščit sveta okoli nas, kar daje upanje za bolj zdravo prihodnost tudi za prihodnje generacije.


Print
Kategorije: Kyocera
Ključne besede: KyoceraXenon forteECOSYS
Rate this article:
Nobene ocene

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Želite prejemati novice iz naših programov?

Prijavite se na naše elektronske novice in bodite obveščeni o novicah in novostih iz programov, ki jih zastopamo. Obveščali vas bomo o novih in posodobljenih napravah in rešitvah naših partnerjev: Kyocera, Synology, CZUR, Plustek, Trodat in KAI.

Kliknite na spodnjo povezavo in izberite novice, ki vas zanimajo. Vaše podatke bomo hranili samo za namene, ki jih boste označili spodaj.


 Prijava na novice