sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

KYOCERA temelji na integralni filozofiji ustanovitelja podjetja dr. Kazua Inamorija: spoštuj kar ti je dano in bodi dober do ljudi

Za korporacijo KYOCERA Document Solutions Europe, ene od vodilnih svetovnih ponudnic rešitev za upravljanje z dokumenti, je filozofija njenega ustanovitelja dr. Kazua Inamorija neločljivi del vseh vidikov poslovanja. Na svetovni dan filozofije želi organizacija poudariti pomembnost temeljev, na katerih sloni vsakodnevno življenje v podjetju.

V podjetju KYOCERA Document Solutions Europe je filozofija vedno igrala odločilno vlogo v organizaciji in upravljanju podjetja. Uveljavila je prepričanje, da morajo vse odločitve odražati temeljno vprašanje: »Kako, kot človeško bitje, pravilno ravnati?« Ustanovitelj podjetja KYOCERA, Dr. Kazuo Inamori, je prepričan, da je slediti načelu sožitja edina pot do uspešne prihodnosti človeške rase in našega planeta. Načelo odraža, da so za preživetje vsa živa bitja med seboj odvisna, kar je navdihnilo korporativni moto "Spoštuj kar ti je dano in bodi dober do ljudi".

Upravljanje v korporaciji KYOCERA Document Solutions Europe je tako osredotočeno na sodelovanje in spoštovanje v vseh pogledih, vključno s skrbjo za okolje. Slednje se odraža tako v številnih Kyocerinih okoljskih aktvinostih, kot v priznani seriji izdelkov ECOSYS in certifikatu ISO 14001:2015, ki ga je za upoštevanje okoljskih standardov podjetje prejelo v začetku leta.

“Ponosni smo, da v vseh svojih aktivnostih sledimo korporacijskim prepričanjem, ki jih je že pred skoraj 60 leti, ob ustanovitvi podjetja, zasnoval dr. Inamori,” je poudaril predsednik korporacije Takuya Marubayashi.

“V vsem kar počnemo, od upravljanja pa do vsakodnevnih nalog, si prizadevamo slediti načelu sobivanja in tako prispevati k srečnejši in uspešnejši prihodnosti človeštva. V čast Svetovnemu dnevu filozofije želimo deliti svojo vizijo z vsemi – vizijo, da lahko vsi ljudje, z medsebojnim spoštovanjem in pomočjo, skupaj rastemo.«

Filozofija podjetja KYOCERA je življenjska filozofija, ki izhaja iz izkušenj in premagovanja izzivov. Življenjska in delovna načela dr. Kazua Inamorija izhajajo iz lastnih izkušenj, ko se je dokazoval kot mladi podjetnik. Danes pa so usmerjena v spodbujanje zaposlenih, da sledijo Kyocerini ideologiji, ki bo prinesla srečo njim in obenem pomagala razvoju podjetja.«

Svetovni dan filozofije je organizacija UNESCO predstavila leta 2002. Obeležujejo ga dogodki in razprave po celem svetu, z namenom dvigniti zavedanje o pomenu filozofije in obnavljanju zanimanja za to področje. Cilj je spodbuditi filozofsko analizo in raziskave sodobnih problemov, s čimer se lahko učinkoviteje soočamo z izzivi. Zaposleni v podjetju KYOCERA Document Solutions Europe to počno vsakodnevno.

Več informacij o KYOCERINI filozofiji in dr. Kazuo Inamoriju dobite na: https://global.kyocera.com/inamori/philosophy/philosophy01.html

Print
Kategorije: Kyocera
Rate this article:
Nobene ocene

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Želite prejemati novice iz naših programov?

Prijavite se na naše elektronske novice in bodite obveščeni o novicah in novostih iz programov, ki jih zastopamo. Obveščali vas bomo o novih in posodobljenih napravah in rešitvah naših partnerjev: Kyocera, Synology, CZUR, Plustek, Trodat in KAI.

Kliknite na spodnjo povezavo in izberite novice, ki vas zanimajo. Vaše podatke bomo hranili samo za namene, ki jih boste označili spodaj.


 Prijava na novice