sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

KYOCERA dokazuje zavezanost varovanju okolja s certifikatom ISO 14001:2015

KYOCERA Document Solutions Europe, eno od vodilnih podjetij na področju upravljanja z dokumenti, je prejelo certifikat ISO 14001:2015. Novi certifikat dokazuje, da je varovanje okolja in trajnostna naravnanost v samem jedru strategije razvoja organizacije, ki jo navdihuje filozofija ustanovitelja podjetja Kyocera, dr. Kazua Inamorija.

Varovanje okolja je že od same ustanovitve podjetja Kyocea Document Solutions ključni element poslovanja, katerega cilj je zmanjševanje porabe energije in drugih virov, posebno mesto pa zaseda program recikliranja porabljenih kartuš za tonerje. Enak odnos podjetje ohranja tudi v času hitre rasti in širitve poslovanja in certifikat ISO 14001:2015 je le zadnji v vrsti dokazov trajnostne okoljske naravnanosti podjetja.

»Dokaz, da poslujemo odgovorno do okolja, je eden od naših najpomebnejših ciljev, ki ga poskušamo doseči kot organizacija. Zavezani smo, da bo ostal prioriteta tudi v bodočem ustvarjalnem procesu razvoja novih izdelkov in spreminjanja organizacije,« je izjavil Takuya Marubayashi, predsednik uprave podjetja KYOCERA Document Solutions Europe. »Imamo le en planet in certifikat ISO 14001:2015 je dokaz naše temeljne osredotočenosti na skrb za naš planet, s trajnostnim delovanjem, kot je na primer bolj učinkovito izkoriščanje materialnih virov in obenem zmanjševanje odpadkov.«

KYOCERA Document Solutions izkazuje svoje spoštovanje do varovanja okolja tudi z nadzorom procesov v regijah kjer deluje, ki se izraža v zagotavljanju optimalnih pogojev za delo zaposlenih, kakor tudi v številnih pobudah, kot sta na primer zmanjševanje emisij CO2 in program recikliranja kartuš za tonerje. Program »Toner Take Back«, katerega cilj je zagotoviti trajnostno upravljanje z izdelki v celotnem življenjskem obdobju, se lahko pohvali s preko 600.000 kg zbranimi porabljenimi kartušami v celotni Evropi. Tovrstne pobude so v skladu s filozofijo podjetja: »ravnati odgovorno kot človeško bitje« in s prizadevanji po izboljšanju sveta.

V svojem portfelju podjetje ostaja osredotočeno na upravljanje digitalnih dokumentov katerega cilj je optimizacija delovnih tokov podjetja. Pobuda je tudi v jedru digitalne transformacije, ki potekajo znotraj organizacije in omogoča skozi avtomatizacijo procesov povečevati učinkovitost zaposlenih ter obenem zmanjševati negativni vpliv na okolje v celoti.

Podjetje je svoj prvi certifikat ISO 14001 prejelo leta 2007. Najnovejše priznanje odraža stalna prizadevanja organizacije obdržati trajnostni razvoj, poleg rasti v regiji EMEA, kot glavno prioriteto razvoja. V oktobru bo Kyocera praznovala 27. obletnico svoje temeljne okoljske listine s katero se je zavezala okolju prijaznemu delovanju. V duhu te listine izvaja vsa nova prizadevanja, kot tudi obstoječe operacije.KYOCERA Document Solutions Europe, eno od vodilnih podjetij na področju upravljanja z dokumenti, je prejelo certifikat ISO 14001:2015. Podjetje je svoj prvi certifikat ISO 14001 prejelo leta 2007. Novi certifikat dokazuje, da je varovanje okolja in trajnostna naravnanost v samem jedru strategije razvoja organizacije.

Print
Kategorije: Kyocera
Rate this article:
5.0

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Želite prejemati novice iz naših programov?

Prijavite se na naše elektronske novice in bodite obveščeni o novicah in novostih iz programov, ki jih zastopamo. Obveščali vas bomo o novih in posodobljenih napravah in rešitvah naših partnerjev: Kyocera, Synology, CZUR, Plustek, Trodat in KAI.

Kliknite na spodnjo povezavo in izberite novice, ki vas zanimajo. Vaše podatke bomo hranili samo za namene, ki jih boste označili spodaj.


 Prijava na novice