sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

KYOCERA Document Solutions praznuje 25 let tehnologije ECOSYS

Korporacija KYOCERA Document Solutions Europe B.V. (KYOCERA) praznuje 25-letnico predstavitve prvega ECOSYS laserskega tiskalnika, prelomne inovacije, ki je napovedala novo obdobje okoljske trajnosti.

Prva naprava KYOCERA ECOSYS, model FS-1500, ki je bil opremljen z revolucionarnim sistemom tonerja, je prišla na trg leta 1992 in je omogočala 85 odstotno zmanjšanje odpadkov potrošnega materiala v celotni življenjski dobi tiskalnika.

Tedaj je bil prevladujoči trend v zasnovi tonerjev, da so kartuše vsebovale do 60 ključnih delov, ki jih je bilo potrebno ob menjavi tonerja vsakič zamenjati – praksa, ki se jo nekateri proizvajalci še vedno poslužujejo. Po drugi strani pa je pri Kyocerinih ECOSYS tiskalnikih treba zamenjati le 5 manjših osnovnih komponent. Kyocerin toner je mogoče zamenjati tudi neodvisno od ostalih ključnih komponent naprave. Nepotrebno menjavanje mehanskih delov namreč izdatno zmanjšuje stroške lastništva naprave v njenem celotnem življenjskem obdobju.

Takahiro Sato, predsednik KYOCERA Document Solutions Europe B.V, je izjavil: » Pred četrt stoletja je bilo treba termine kot so trajnost, obnovljivost in vpliv na okolje, šele vstaviti v korporativni slovar. Danes pa prevladujejo na mnogih razpravah upravnih odborov.
Trajnostni odnos do okolja je bilo eno od temeljnih načel korporativne filozofije skupine KYOCERA, vse od njene ustanovitve leta 1959. Razvoj serije izdelkov ECOSYS je na nek način napovedoval novo dobo v odnosu do okolja. Kyocerini izdelki ECOSYS so postavili standard ekološko prijaznemu tiskanju že ob prvi predstavitvi, in danes, po 25 letih, smo na tem področju še vedno vodilni.«

Najnovejše inovacije iz laboratorijev podjetja KYOCERA vključujejo tudi novo vrsto okolju prijaznega tonerja, ki ga uporabljajo novejše naprave ECOSYS. Proces fiksiranja tonerja na papir porabi približno dve tretjini celotne energije, ki jo porabi tiskalnik. Novi toner Kyocera je možno nanesti na papir pri 30°C nižji temperaturi in tako prihraniti do 50 odstotkov energije.

Kyocerino poglobljeno strokovno znanje s področja tehnologije obdelave fine keramike je eno od temeljev okoljsko prijazne zasnove tiskalnikov ECOSYS. Komponente z dolgo življenjsko dobo, ki so vgrajene v Kyocerine naprave, so bolj obstojne, kar v večini primerov pomeni, da jih ni potrebno menjati v celotnem življenjskem obdobju tiskalnika.

Tonerji KYOCERA ECOSYS so preprostejši, manjši in lažji od kompleksnejših alternativ. Zato jih je lažje tudi prevažati, kar še dodatno znižuje stroške lastništva naprave v celotnem življenjskem obdobju naprave.

Za več informaciji o tehnologiji KYOCERA ECOSYS, obiščite: http://www.Kyoceradocumentsolutions.si/index/o_nas/inovacije.html


Print
Kategorije: Kyocera
Ključne besede: KyoceraECOSYS
Rate this article:
Nobene ocene

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Želite prejemati novice iz naših programov?

Prijavite se na naše elektronske novice in bodite obveščeni o novicah in novostih iz programov, ki jih zastopamo. Obveščali vas bomo o novih in posodobljenih napravah in rešitvah naših partnerjev: Kyocera, Synology, CZUR, Plustek, Trodat in KAI.

Kliknite na spodnjo povezavo in izberite novice, ki vas zanimajo. Vaše podatke bomo hranili samo za namene, ki jih boste označili spodaj.


 Prijava na novice