sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Kyocera bo zgradila največjo tovarno na Japonskem in povečala proizvodnjo komponent za izdelavo čipov

Razširjeni kampus Sendai Plant v Kagošimi bo zadostil naraščajočemu povpraševanju po ohišjih za polprevodniške čipe, ki upravljajo z naprednimi sistemi za pomoč voznikom (ADAS), senzorskimi kamerami, 5G in drugimi.

Korporacija Kyocera (v nadaljnjem besedilu "Kyocera;" predsednik: Hideo Tanimoto) je predstavila načrt za izgradnjo največjega proizvodnega obrata, ki ga je kdaj koli upravljala na Japonskem, s čimer bo razširila proizvodne zmogljivosti za komponente, vključno z ohišji za organske polprevodniške čipe in ohišji za naprave na osnovi kristalov. Slovesnosti ob podpisu, ki je potekala 20. aprila 2022, so se udeležili guverner Kagošime Koichi Shiota, župan mesta Satsumasendai Ryoji Tanaka in predstavniki vodstva Kyocere. Gradnja naj bi se začela meseca maja v podjetju Sendai Plant Campus v Kagošimi.

Veliko povpraševanje po Kyocerinih ohišjih za organske polprevodniške čipe in naprave, ki so izdelane na osnovi kristalov poganjajo trije pomembni dejavniki. Pametna vozila povečujejo potrebo po avtomobilskih kamerah in visoko zmogljivih procesorjih, ki se uporabljajo v naprednih sistemih za pomoč vozniku (ADAS) in avtonomni vožnji. Globalni trend je vpeljava nove komunikacijske infrastrukture, vključno z baznimi postajami in podatkovnimi centri pete generacije (5G). Naraščajoči trend digitalizacije pa povečuje tudi  povpraševanje po elektronskih izdelkih, od osebnih računalnikov in pametnih telefonov do potrošniškega blaga, industrijske avtomatizacije in drugih.

Nov obrat bo Kyocera odprla predvidoma oktobra 2023 in tako zapolnila rastoče povpraševanje. Cilj korporacije v Sendai Plant Campusu je 4,5-kratno povečanje proizvodnih zmogljivosti za ohišja, namenjena organskim polprevodniškim čipom, kot tudi občutno povečanje zmogljivosti za ohišja za naprave s kristali.

Arhitekturna zasnova zgradbe novega obrata (tovarna št. 23)


S spodbujanjem gospodarskega razvoja v Kagošimi in ustvarjanjem novih zaposlitvenih priložnosti z razširjeno proizvodnjo polprevodniških komponent, kot odgovor na svetovno povpraševanje, bo Kyocera  prispevala tudi  k razvoju lokalne skupnosti.

■ Podatki o novi tovarni

Ime

Tovarna št. 23 v Kyocerinem kampusu Kagoshima Sendai

Naslov

2310-10 Taki-cho, Satsumasendai-shi, prefektura Kagoshima, Japonska

Celotna investicija

Približno 62,5 milijard jenov (približno 456 milijonov evrov)

Kvadratura stavbe

12.380 m2, jeklena konstrukcija, 6 nadstropij

Celotna površina

65.530 m2 

Terminski načrt izgradnje

Začetek gradnje - Maj 2022
Odprtje tovarne - Oktober 2023

Izdelki, ki jih bodo proizvajali

Ohišja za organske polprevodniške čipe, ohišja za naprave s Quartz kristali  

Pričakovan nivo proizvodnje

Približno 33 milijard jenov (pribl. 241 milijonov evrov) na leto (april 2024 - marec 2025)Print
Kategorije: Kyocera
Ključne besede: Kyocera
Rate this article:
Nobene ocene

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Želite prejemati novice iz naših programov?

Prijavite se na naše elektronske novice in bodite obveščeni o novicah in novostih iz programov, ki jih zastopamo. Obveščali vas bomo o novih in posodobljenih napravah in rešitvah naših partnerjev: Kyocera, Synology, CZUR, Plustek, Trodat in KAI.

Kliknite na spodnjo povezavo in izberite novice, ki vas zanimajo. Vaše podatke bomo hranili samo za namene, ki jih boste označili spodaj.


 Prijava na novice