sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Predstavitev nagrajencev KYOTO PRIZE v Oxfordu

Fundacija Inamori z nagrado Kyoto Prize vsako leto nagrajuje posameznike, ki so se izkazali z izjemnimi dosežki na področjih naprednih tehnologij, temeljnih znanstvenih disciplin ter umetnosti in filozofije. Lani se je zaradi širjenja nove okužbe s koronavirusom fundacija Inamori, na čelu s predsednikom Shinobujem Inamorijem-Kanazawo odločila, da vsakoletno praznovanje nagrade Kyoto Prize, prestavi za eno leto.

Prestavljena je bila tudi povezana prireditev Kyoto Prize at Oxford, ki naj bi se zgodila 12. in 13. maja 2020. Tako bodo dosežke lavreatov iz leta 2019 - profesorja Ching Tanga, profesorja Jamesa Gunna in gospe Ariane Mnouchkine, proslavili 11. maja 2021. Dogodek bo potekal v spletu, preko sistema Zoom. Na predstavitve se lahko prijavite na spodaj omenjenih povezavah.

Prvi se bo predstavil profesor kemije Ching Tang, nagrajenec s področja naprednih tehnologij. Pionirsko delo profesorja Ching Tanga je privedlo do izuma organskih diod, ki oddajajo svetlobo (OLED), in odprlo nešteto možnosti za njihovo uporabo v zaslonih in razsvetljavi - od televizorjev in pametnih telefonov do pametnih ur in slušalk VR. Virtualna predstavitev z naslovom Znanost o organskih diodah, ki oddajajo svetlobo, se bo začela ob deseti uri. Na dogodek se lahko prijavite na naslovu https://www.kyotoprize.ox.ac.uk/events/ching-tang-science-organic-light-emitting-diodes.

Med 12. In 13. uro bo potekal pogovor z nagrajenci, ki ga bo povezovala Ngaire Woods, dekanja šole Blavatnik School of Government, ki gosti prireditev Kyoto Prize at Oxford. Prijavnico najdete na naslovu: https://www.kyotoprize.ox.ac.uk/events/conversation-kyoto-prize-laureates.

Naslednji se bo predstavil astrofizik, profesor James Gunn, ki je prejel nagrado Kyoto Prize na področju temeljnih znanosti. Profesor James Gunn je zasnoval in vodil raziskavo Sloan Digital Sky, iz katere so nastali najbolj podrobni tridimenzionalni zemljevidi vesolja. Objavil je številne pomembne astrofizične teorije in je močno prispeval k našemu razumevanju vesolja. Na dogodek se lahko prijavite na naslovu https://www.kyotoprize.ox.ac.uk/events/james-gunn-mapping-universe.

Kot zadnja pa se bo predstavila gospa Ariane Mnouchkine, ustanoviteljica in direktorica gledališča Théâtre du Soleil, ki že vrsto desetletij ustvarja mojstrovine z zgodovinsko in politično tematiko. Glede tradicionalnih predstav Vzhoda in Zahoda je gledališka pionirka, katere edinstvena gledališka organizacija se izogiba hierarhičnemu redu. Na dogodek se lahko prijavite na naslovu https://www.kyotoprize.ox.ac.uk/events/ariane-mnouchkine-life-theatre.

Print
Kategorije: Kyocera
Ključne besede: KyoceraKyoto Prize
Rate this article:
Nobene ocene

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Želite prejemati novice iz naših programov?

Prijavite se na naše elektronske novice in bodite obveščeni o novicah in novostih iz programov, ki jih zastopamo. Obveščali vas bomo o novih in posodobljenih napravah in rešitvah naših partnerjev: Kyocera, Synology, CZUR, Plustek, Trodat in KAI.

Kliknite na spodnjo povezavo in izberite novice, ki vas zanimajo. Vaše podatke bomo hranili samo za namene, ki jih boste označili spodaj.


 Prijava na novice