sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Predstavitev nove verzije rešitve za upravljanje s tiskanjem MyQ X 8.2

MyQ je predstavil dolgo pričakovano posodobitev popularne rešitve za upravljanje s tiskanjem v podjetju. MyQ X 8.2 je pomembna nova različica izdelka, ki je prilagojena reševanju izzivov sodobnega poslovanja zunaj pisarn in dela od doma, kot tudi naraščajočemu povpraševanju po brezžični večnamenski rešitvi, ki nudi enake možnosti tudi za invalide.

Uporabniki MyQ si lahko obetajo kar nekaj novosti. Rešitev je združljiva s standardom za spletno dostopnost aplikacij BITV 2.1 (WCAG 2.1 AA), ponaša pa se tudi z izjemno prilagodljivostjo pri obračunavanju in upravljanju stroškov, varnim tiskanjem z oddaljenih lokacij po zaslugi vmesnika za uporabo Microsoftove rešitve Universal Print, povsem novim mobilnim MyQ X odjemalcem, ki omogoča tiskanje povsem brez dotika nadzorne plošče tiskalnika in še veliko več.


Skladnost s smernicami za dostopnost do spletnih vsebin

Dostopnost do spleta se nanaša na vključujočo prakso odstranjevanja ovir za osebe, ki so kakorkoli prizadeti (vid, sluh, motorične ali kognitivne zmožnosti) in jim preprečujejo kakovostno interakcijo s spletnimi mesti. MyQ je začel  projekt Dostopnost julija 2020 in si prizadeva za certifikat BITV, ki potrjuje, da so spletni vmesniki MyQ za uporabnike in skrbnike popolnoma dostopni in ustrezajo standardom WCAG 2.1, raven AA.


Bistveno izboljšane možnosti obračunavanja in poročanja z MyQ X 8.2

Obračunavanje na osnovi opravila je bila ključna sprememba MyQja že od izdaje različice 8.0 s prenovljeno arhitekturo. Informacije o vsakem obračunanem opravilu so shranjene z več podrobnostmi (format papirja, barva, simpleks / dupleks) in se zdaj kopirajo s strežnikov spletnega mesta v bazo podatkov osrednjega strežnika, kjer so na voljo tudi za povezovanje in vizualizacijo v različnih BI orodjih, kot je na primer Microsoft Power BI.


Nov način obračunavanja

V obstoječem načinu obračunavanja glede na Skupine, je lahko vsak uporabnik član uporabniške skupine in vsako opravilo, ki ga opravi na večnamenski napravi, se samodejno obračuna v njegovo skupino. Poleg tega lahko uporabniki izbirajo med 3 možnostmi polnjenja denarnice (terminali v8):

 • Kredit MyQ
 • Zunanji kreditni račun
 • Kvota

Način obračunavanja na osnovi stroškovnih centrov pa uporabniku omogoča, da sam izbere, pod kateri projekt oziroma stroškovno mesto bo zapisal stroške vsakega opravila. Ta način lahko spremlja tudi do 5 različnih obračunskih možnosti, med katerimi lahko uporabnik izbere pred potrditvijo posameznega opravila na večnamenski napravi:

 • Kreditni račun MyQ
 • Zunanji kreditni račun
 • Osebna kvota
 • Stroškovno mesto s kvoto
 • Stroškovno mesto brez kvote

Z novim načinom stroškovnih centrov bodo imeli največ koristi stranke v panogah kot so izobraževanje, pravniki in zdravstvena nega, pa tudi splošne javne ustanove. MyQ jim prinaša vrsto praktičnih prednosti, npr. možnost, da imajo različne kvote za različne oddelke na isti ustanovi, ki uporabniku omogočajo izbiro med uporabo kvote ali kredita.


Konektor za Microsoftov Universal Print

Uporabniki  MyQ in Microsoftove programske opreme pri MyQ X 8.2 gotovo ne bodo spregledali nov konektor za Microsoftov Universal Print. Universal Print je storitev tiskanja v oblaku, ki temelji na naročnini Microsoft 365 in se v celoti izvaja v okolju Microsoft Azure, je popolnoma integrirana z Azure Active Directory (AD) in podpira način enkratne prijave (SSO).

Z Universal Printom lahko stranke tiskajo od koder koli, če so le povezane z internetom in jih je overil Azure AD. Rešitev odpira pot do uporabe storitev v oblaku brez zapletenih nastavitev tiskanja.


Novi mobilni odjemalec MyQ X 8.2

Druga pomembna novost nadgrajene različice je zmogljiva in popolnoma preoblikovana aplikacija MyQ Mobile, ki razširja zmogljivosti starejše aplikacije MyQ Mobile Printing. MyQ X Mobile Client omogoča uporabniku, da s svojim pametnim telefonom ne le objavi ali pošlje opravila tiskanja, temveč lahko izkorišča tudi priročne funkcije:

 • Varna biometrična prijava (prepoznavanje obraza in prstnih odtisov)
 • Hiter tisk dokumenta
 • Seznami opravil in možnosti tiskanja, ki jih je mogoče urejati
 • Obračunavanje glede na projekt, kredit ali kvoto
 • Pregled kreditnega stanja in možnosti polnjenja denarnice
 • Tiskanje popolnoma brez dotika

Aplikacija odpravlja potrebo po dotiku zaslona večnamenske naprave, začenši s prijavo z uporabo QR kode, pa vse do odjave iz sistema. Uporabljate jo lahko v svetlem in temnem načinu in je na voljo tako za Android (prek Google Play) kot za naprave iOS (prek App Store). Združljiv je s strežniškimi namestitvami MyQ X 8.2 in novejšimi.

MyQ X 8.2 je prav tako postal novi LTS (različica z dolgotrajno podporo) in je v tej funkciji nadomestil različico 7.1.

Kot partner MyQ lahko novo različico MyQ X 8.2 prenesete s partnerskega portala.

V našem dnevniku sprememb izdelkov poiščite več podrobnosti o novih funkcijah 8.2, skupaj s praktičnimi primeri uporabe:

PREBERITE MyQ X 8.2 Dnevnik sprememb izdelkov.


Print
Kategorije: Kyocera, Xenon Forte
Ključne besede: KyoceraMyQ
Rate this article:
Nobene ocene

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Želite prejemati novice iz naših programov?

Prijavite se na naše elektronske novice in bodite obveščeni o novicah in novostih iz programov, ki jih zastopamo. Obveščali vas bomo o novih in posodobljenih napravah in rešitvah naših partnerjev: Kyocera, Synology, CZUR, Plustek, Trodat in KAI.

Kliknite na spodnjo povezavo in izberite novice, ki vas zanimajo. Vaše podatke bomo hranili samo za namene, ki jih boste označili spodaj.


 Prijava na novice