sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Kyocerini izdelki so prijazni do okolja

99% izdelkov podjetja Kyocera Document Solutions se ponaša z oznako »Zeleni proizvod«.

KYOCERA Document Solutions Europe B.V. je objavila, da je sedem izdelkov iz serij TASKalfa in ECOSYS prejelo priznanje na zadnjem testiranju Keypoint Intelligence, ki ga izvaja organizacija Buyers Lab (BLI), eden od največjih globalnih ponudnikov primerjalnih testov za tiskalniške izdelke. Na neprekinjenem 2-mesečnem testu so večopravilne naprave TASKalfa 8002i, 7002i, 6002i, 5002i, 4002i in ECOSYS M2640idw ter tiskalnik P2040dw prejeli oceno 10 od 10-tih možnih za zanesljivost delovanja.

Vse od ustanovitve podjetja in na podlagi mota korporacije ‘Respect the Divine and love people’, je celotna skupina podjetij KYOCERA Corporation zavezana okolju prijaznemu upravljanju in si prizadeva za trajnostni razvoj. Obenem pa si s pomočjo proizvodnje okoljsko prijaznih izdelkov in okoljske politike korporacije, prizadeva združevati cilje ekologije in ekonomije.  

Družba si tudi prizadeva, da vsak izdelek, ki ga predstavi na tržišču, prispeva k izboljšanju globalnega okolja in dvigu okoljske ozaveščenosti. Zato je skupina kot vodilo sprejela koncept imenovan Okoljska zavest, ki aktivno prispeva k preprečevanju podnebnih sprememb, varčevanju z viri in energijo ter zmanjšanju nevarnih snovi. Kyocera je v konceptu tudi opredelila merila za vrednotenje vsakega izdelka. Kot rezultat prizadevanj skupine, je bilo v poslovnem letu 2017, glede na zadnje poročilo o družbeni odgovornosti podjetij, 99% izdelkov KYOCERA označenih za zelene izdelke.

KYOCERA Document Solutions, ki se znotraj skupine ukvarja z upravljanjem z dokumenti, poleg osnovnih zavez izvaja tudi druge različne aktivnosti na okoljskem področju, kot so na primer proizvodnja izdelkov z dolgo življenjsko dobo in nizko porabo energije, ponovna uporaba ter reciklaža iztrošenih naprav. Ukrepi prispevajo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov v ozračje.

Skupina KYOCERA je del Globalnega dogovora Združenih narodov, ki je največja svetovna pobuda za trajnostni razvoj podjetij. Eden od glavnih ciljev organizacije je podpora zelenim pobudam, ki promovirajo previden pristop k okoljskim izzivom. Kyocera se tako pridružuje skupini, ki spodbuja večjo okoljsko odgovornost in razvoj ter širjenje okolju prijaznih tehnologij.

Za pobude in aktivnosti, ki jih je Kyocera izvedla v lanskem fiskalnem letu, je prejela sedem priznanj, od katerih je enega, priznanje japonskega minstra za okolje, prejela že osmo leto zapored.


Print
Kategorije: Kyocera
Ključne besede: BLIKyoceraMFPXenon forte
Rate this article:
Nobene ocene

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Želite prejemati novice iz naših programov?

Prijavite se na naše elektronske novice in bodite obveščeni o novicah in novostih iz programov, ki jih zastopamo. Obveščali vas bomo o novih in posodobljenih napravah in rešitvah naših partnerjev: Kyocera, Synology, CZUR, Plustek, Trodat in KAI.

Kliknite na spodnjo povezavo in izberite novice, ki vas zanimajo. Vaše podatke bomo hranili samo za namene, ki jih boste označili spodaj.


 Prijava na novice