sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Knjižni skenerji CZUR – novost na slovenskem trgu

Vse knjige, revije, pogodbe in druge papirne dokumente do velikosti A3 lahko optično preberete brez rezanja ali razdiranja vezave s hitrostjo 1,2 sek na stran.

Podjetje Xenon forte je v svoj prodajni program vključilo ponudbo optičnih bralnikov kitajskega proizvajalca CZUR. Za razliko od tradicionalnih skenerjev,  pametni knjižni skenerji CZUR s preprostim, inteligentnim in hitrim optičnim branjem, revolucionarno spreminjajo izkušnjo skeniranja. Osnovni model ET16 Plus je namenjen domačim uporabnikom in manjšim podjetjem, zmogljivejši M3000 PRO pa bo dobrodošel v večjih organizacijah, knjižnicah, arhivih, muzejih, zdravstvenih zavodih ali pravnih pisarnah.

»Skenerje CZUR odlikuje širok razpon uporabnosti, saj z njimi lahko skenirate dokumente vseh formatov, do velikosti A3,« je izjavil Ciril Kraševec, direktor podjetja Xenon forte. »Zaradi njihove zasnove, vezanih dokumentov, kot so na primer knjige ali revije, ni potrebno razvezati, obenem pa zmogljiva programska oprema omogoča številne možnosti obdelave. S funkcijo optičnega prepoznavanje besedila (ABBYY OCR) z enim klikom prenesete skeniran dokument v datoteko Word, PDF ali TIFF, katere je možno spreminjati in po njih iskati.«

Inovativna tehnologija omogoča programsko ravnanje krivulj. Skener na odprto knjigo sproži tri laserske linije, ki so neškodljive za zdravje in analizira konture strani. Pametni algoritem nato digitalno obnovi ukrivljene strani v popolno ravno sliko. Vse v enem koraku! Programska oprema samodejno poravnava strani in jih obreže, omogoča pa tudi združevanje strani, kar je še posebej koristno pri skeniranju kreditnih kartic ali osebnih izkaznic.

Napravi so priloženi posebni naprstniki s katerimi ob skeniranju držimo robove knjig. Programska oprema samodejno odstrani prste iz slike in obenem popravi nepravilnosti v ozadju. Z vgrajeno programsko opremo lahko obdelujete dokumente v petih barvnih načinih: Barvni, Vzorci, Ozadja, Sivinsko in Č&B. Stranske luči pa omogočajo kakovostno skeniranje tudi svetlečih materialov.

Zmogljivejši model M3000 Pro poganja 32-bitni MIPS procesor in je opremljen s HD kamero, ki ponuja 20 milionov slikovnih pik v ločljivosti 5248 x 3936 dpi. Ponuja več vrst upravljanja, sprožilec je nameščen na napravi, možno je samodejno programsko proženje, obenem pa sta na voljo še ročni sprožilec in nožni pedal za prostoročno upravljanje.

Knjižni skenerji CZUR so s svojo kamero zmožni zajeti gibanje in ustvariti video posnetek ali prenašati dogajanje v realnem času. Tako naprava lahko izdatno popestri predstavitve vseh vrst.


###


O podjetju CZUR

CZUR je visoko tehnološko podjetje iz Shenzhena na Kitajskem, ki je usmerjeno v izdelavo pametnih rešitev za podjetja in domače uporabnike. Trgu so se predstavili s pametno rešitvijo za hitro skeniranje vezanih dokumetov, na primer knjig, in drugih oblik dokumentov. Prodajni program poleg skenerjev sestavljajo še programska oprema za osebne računalnike, storitve v oblaku, aplikacije za mobilne naprave in razvoj posebnega algoritma za skenerje. Prodajna mreža, ki jo  sestavlja več kot 50 distributerjev v več kot 30 državah,se ves čas dopolnjuje. CZUR vSloveniji  od letos  zastopa  Xenon forte d.o.o..

Print
Kategorije: CZUR
Rate this article:
4.8

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Želite prejemati novice iz naših programov?

Prijavite se na naše elektronske novice in bodite obveščeni o novicah in novostih iz programov, ki jih zastopamo. Obveščali vas bomo o novih in posodobljenih napravah in rešitvah naših partnerjev: Kyocera, Synology, CZUR, Plustek, Trodat in KAI.

Kliknite na spodnjo povezavo in izberite novice, ki vas zanimajo. Vaše podatke bomo hranili samo za namene, ki jih boste označili spodaj.


 Prijava na novice